SVJETSKI DAN PRANJA RUKU

Svjetski dan pranja ruku obilježava se 5. listopada. Navika pravilnog i redovitog pranja ruku vještina je koja se usvaja u najranijem djetinjstvu. Kroz cijeli tjedan sa zdravstvenom voditeljicom Bubamarci su provodili razne aktivnosti poput: razgovora zašto, kada i kako se peru ruke, raznih pjesmica, slika, priča o Medu prljavku, plakat o pranju ruku i eksperiment sa šljokicama koje predstavljaju bakterije (kada su oprali ruke samo s vodom vidjeli su da nisu sve šljokice-bakterije nestale). S tim aktivnostima pokazali smo im koliko je važno redovito i temeljito prati ruke vodom i sapunom! 🧼🚿🧴🤗 Također su naučili da je pranje ruku najvažnija mjera za sprječavanje zaraznih bolesti.

SVJETSKI DAN HRANE

Svjetski dan hrane obilježava se 16. listopada. Bubamarci su ga obilježili na zanimljiv način izradom piramide zdrave hrane. Naučili su da treba jesti zdravo i raznoliko, te da treba izbjegavati masnu hranu i slatkiše. Ne smijemo zaboraviti i ono najvažnije, a to je da trebamo piti barem 6-8 čaša vode dnevno.

LJUDSKO TIJELO

Kroz razgovor i slagalicu djeca su naučila o građi i dijelovima tijela, kostima, mišićima, unutarnjim organima i krvožilnom sustavu.