BUBREZI

Uz razgovor sa zdravstvenom voditeljicom, djeca su naučila kako izgledaju bubrezi, gdje se nalaze i koja im je funkcija te su ih izradili od kolaž papira.

ŽIVIMO ZDRAVO – TJELESNO VJEŽBANJE ZA DJECU

Naši Bubamarci redovito vježbaju prateći 10 – minutno tjelesno vježbanje za djecu koje je pripremio HZJZ u sklopu projekta Živjeti zdravo.

SVJETSKI DAN KRETANJA

10. svibnja obilježili smo Svjetski dan kretanja razgovorom o važnosti kretanja za zdravlje i provođenjem tjelesne aktivnosti na otvorenom.

KOSTI – LJUDSKO TIJELO

Uz razgovor sa zdravstvenom voditeljicom, djeca su naučila od kojih se sve kostiju sastoji ljudsko tijelo.

MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA/TEHNIČARA

Međunarodni dan medicinskih sestara tradicionalno se obilježava 12. svibnja, a datum obilježavanja vezan je uz rođendan Florence Nightingale (1829. – 1910.), medicinske sestre rođene u Engleskoj, koja je postavila temelje modernog sestrinstva uspostavom prve sestrinske škole te se smatra osnivačicom moderne njege.

Kako bi djeci približila ovo zanimanje, zdravstvena voditeljica je djeci pripremila razne didaktičke igre s kojim su se igrali u medicinskom kutiću. Razgovarali su o poslu medicinske sestre, svojim likovnim radovima pokazali kako oni vide to zanimanje i nakraju zaključili da medicinske sestre svoj posao rade s puno ljubavi kako bi što bolje pomogle ljudima.

SVJETSKI DAN HIPERTENZIJE

17. svibnja obilježili smo Svjetski dan hipertenzije. Razgovarali smo o krvi i krvnom tlaku te naučili da za sprječavanje visokog krvnog tlaka moramo živjeti zdravo – smanjiti unos soli, redovito jesti voće i povrće, izbjegavati masnoće, pušenje i alkohol, biti tjelesno aktivan svaki dan. Na kraju su Bubamarci razgovarali o svojem iskustvu mjerenja krvog tlaka od strane zdravstvenih djelatnika.

ZUBI I HRANA

Imali smo i radionicu u kojoj su se djeca prisjetila koja je hrana zdrava za naše zube, a koju hranu treba izbjegavati.