VODENI TJEDAN ZDRAVLJA

Djeca iz DV Bubamara iz Dubrovnika travanj su obilježila raznim aktivnostima povodom VODENOG Tjedna zdravlja u vrtiću (04.-08. travnja 2022.). Aktivnosti smo započeli razgovorom o važnosti vode za ljude i naše zdravlje, životinje i biljke. Utvrdili smo gdje se sve voda nalazi oko nas, koje životinje žive u vodi, kako nastaje kiša… Djeca su naučila kako je voda jako važna za održavanje naših ruku, zubića, tijela, hrane i prostora. U četvrtak, na Svjetski dan zdravlja, pratili su unos tekućine uz pomoć dnevnika unosa vode. Osim što su usvojili kako dnevno treba popiti barem 6 čaša vode, za što je sve važna i zašto je čuvar našeg zdravlja, također su naučili kako vodu treba čuvati i na koje sve načine spriječiti njeno onečišćenje. Bilo je zabavno i edukativno, a djeca će i dalje svakodnevno nastaviti učiti o važnosti brige za naše zdravlje!

🍀👩‍⚕️👫💙

DAN PLANETA ZEMLJE

U petak, 22. travnja, obilježili smo Dan planeta Zemlje. Cilj svih provedenih aktivnosti bio je kod djece potaknuti svijest o problemu onečišćenja okoliša te im pokazati kako oni mogu pridonijeti našem okolišu razvrstavanjem otpada i čuvati našu Zemlju.

ZUBI – ZDRAVA I NEZDRAVA HRANA

27. travnja održali smo radionicu na kojoj su djeca izrezujući slike hrane iz časopisa izradili plakate „Zdrava hrana“ i „Nezdrava hrana“ .

NACIONALNI DAN HITNE MEDICINSKE SLUŽBE

29. travnja obilježili smo Nacionalni dan hitne medicinske službe. Djeca su naučila kako se ponašati u hitnim situacijama i na koji broj nazvati Hitnu pomoć.